izomstimuláció

rehabilitáció és ems

 

 

 

 

 

Rehabilitáció és ems

Rehabilitáció és EMS

EMS technológia több évtizedes kutató- és fejlesztő munkán alapul. Sok eltérő elektromos impulzust alkalmaznak a gyógyászatban, a szépségiparban és sport rekreációban. Ezek az ingeráramnak vagy galvánáramnak nevezett eltérő hullámformák egy-egy célzott hatás kiváltására alkalmasak, és mellékhatások nélkül segítik az izmok és kötőszövetek regenerálódását, fejlődését.
Az izmok elektromos stimulációjának története 1791-ig, Luigi Galvani kísérleteiig tekint vissza. Azóta számtalan orvosi kutatói vizsgálat, és sporteredmény támasztotta alá hatékonyságát.
A technológia az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi Hivatalának Étkezési és Gyógyszer osztályán került bejegyzésre, mint elismert terápiás módszer.

Manapság egyre divatosabbak Még kevesebben tudnak arról, hogy a fogyás és a szálkásodás mellett mi mindenben tud segíteni legyen szó amatőr vagy profi sportolóról, esetleg olyan személyről, aki mozgásszervi sérüléssel küzd.

Rehabilitáciòs hatásai

  • Izomregeneráció,az izomstimuláció hatására hő termelődik, ami felgyorsítja a vérkeringést az adott területen, így segíti a salakanyagok eltávolítását.
  • EMS segíthet a sportolóknak az izommerevség, a görcsösség és az általános perifériás fáradtság minimalizálásában.
  • Izomsérülések gyógyítására: a megnövekedett keringés elősegíti a tápanyagok szállítását a sérült részre, így meggyorsítja az izomrostok helyreállítását.
  • A gyenge izmok erősítésére (rehabilitáció vagy izomsorvadás esetében): az izomösszehúzódás ugyanúgy hat, mintha erősítést végeznénk az adott izomcsoportra.
  • Az EMS ideális alternatíva lehet akkor, amikor a természetes mozgások végrehajtása nem lehetséges. Például olyan sérülés esetén, ahol a végtagot pihentetni kell. Ilyen esetben az elektromos izomstimuláció biztonságosan alkalmazható. Nem terheli meg az ízületet, a körülötte lévő izmokat mégis meg tudja edzetni, hogy azok ne veszítsenek a tömegükből.
  • Rehabilitáció felgyorsul, hiszen nem kell plusz időt szánni az izomtömeg visszaépítésére.
  • A teljesítmény növelésére: az elektromos izomstimuláció erősebb és tisztább összehúzódást tud eredményezni, mint amire az ember akaratlagosan képes. Különösen fontos megemlíteni, hogy a készülék segítségével célzottan tudjuk edzeni a gyors, vagy a lassú izomrostokat, hiszen azok különböző frekvencián aktiválódnak.
  • Szülés utàn megerősíti a gátozomzatot,méhizomzatot,idegeket regeneràlja és beindítja.
  • Szarkopénia ellen: izomtömegcsökkenés megelőzésére

Bejelentkezés

+36 70 660 2291